Ellenőrzött jegyzőkönyvek!

 Példa az értelmezéshez:

QSO Frekvencia Üzemmód Idő Hívójel Adott RST Adott NR Vett RST Vett NR QSO-Pont Büntetőpont Szorzó Státusz
QSO: 3653 PH 7:09 HA5MA 59 12 59 13 1 0 1 OK

 

HA0IL Log
HA1DRR Log
HA1NR Log
HA1WD Log
HA1ZN Log
HA2MI Log
HA2NA Log
HA2OS Log
HA2QE Log
HA2RAU Log
HA3FMR Log
HA3FUT Log
HA3KFL Log
HA3NU Log
HA3OU Log
HA4N Log
HA5BA Log
HA5DDX Log
HA5FM Log
HA5FO/P Log
HA5FQ Log
HA5JX Log
HA5MA Log
HA5T Log
HA5UK Log
HA6A Log
HA6DX Log
HA6NL Log
HA6OI Log
HA6P Log
HA7JIV Log
HA7RY Log
HA8BT Log
HA8M Log
HA8V Log
HA9A Log
HG1G Log
HG2W Log
HG2YL Log
HG3A Log
HG4F Log
HG5A Log
HG6N Log
HG6O Log
HG8C Log
HG8YKO Log

 

Státusz kódok jelentése

BI   Időn túli forgalmazásért büntetésből levont összeköttetés, lásd a kiírásban
BN   Rosszul vetted az ellenállomás által adott sorszámot.
CC   Check log, nincs értékelve
DA   Dupla összeköttetés, kézi ellenőrzést igényel
DJ   Eredetileg duplának jelzett összeköttetés, de mivel az előző rossz volt, ez pedig jó, ez lett a pontot érő
DL   Dupla összeköttetés, az ellenállomás logjában nincs benne. Nincs büntetőpont.
DN   Dupla összeköttetés, rossz a vett sorszám. Nincs büntetőpont
DO   Dupla összeköttetés, ez is érvényes lenne
DR   A másik, duplának jelzett összeköttetés jó volt. Az lett az igazi pontot érő QSO, ezt a rossz QSO-t         megúsztad büntetés nélkül J
EH   Az állomás szempontjából érvényes az összeköttetés, az ellenállomás hibázott. Tipikus hibák: az ellenállomás elvette a hívójeledet, vagy megcsinálta az összeköttetést, de nem logolta be azt.
IT   Időn túli összeköttetés, Ha tényleg időn túlra van írva az ideje akkor nulla pontot ér büntetőpont nélkül. Ha a verseny idejére van naplózva, akkor is nulla pont, de akkor még büntetés is jár érte.
MB   A versenyértékelő program manuális ellenőrzésre jelölte meg, és a kézi ellenőrzés az összeköttetést részedről hibásnak találta.
ML   Nem szerepel az ellenállomás logjában a hívójeled. Tipikus hiba, hogy félrevetted a hívójelét, a tényleges időtől 2 perccel nagyobb eltéréssel naplóztad, vagy nem jó üzemmódra írtad be. Az is lehet, hogy visszahíváskor nem neked jött vissza.
MO   A versenyértékelő program manuális ellenőrzésre jelölte meg, és a kézi ellenőrzés az összeköttetést  részedről jónak találta.
NC   Nem korrekt, vagy nem teljesen befejezett, lenyugtázott összeköttetés. Tipikus hiba, hogy más sorszámot nyugtáztál le mint amit az ellenállomás adott, de ő sem javította ki. Más érdekes szituációk is lehetségesek.
NE   Nem ellenőrzött összeköttetés. Az ellenállomás nem küldött még check logot sem, de a hívójele több állomás jegyzőkönyvében is szerepel.
NU   Olyan összeköttetés, ami unlis állomással történt, vagy igazi állomással, de az ellenállomás csak nagyon kevés összeköttetést csinált az egész verseny időtartama alatt.
OK   Az összeköttetés megtalálható 2 percen belül az ellenállomás logjában, és mindkét oldalon jók az adott és vett riportok
RA   A vett sorszám nem egyezik az ellenállomás adott sorszámával, de az ellenőrzéskor kiderült, hogy  az ellenállomás azt adta, amit te naplóztál
RC   Rosszul vetted az állomás hívójelét: Az összeköttetés megtalálható a hasonló hívójelű állomás logjában, vagy ez visszahallgatva derült ki.
RS   Nem azt a sorszámot adtad, ami a logodban szerepel
XQ   X-QSO-val jelölt összeköttetés. Az állomás szempontjából nem ér pontot, nem szorzó, és büntető pont sem adható érte.